Необходимо е да се постигне обществен консенсус за реализирането на

...
 
Необходимо е да се постигне обществен консенсус за реализирането на
Коментари Харесай

Николай Денков: Необходимо е да се постигне обществен консенсус за реализирането на националните приоритети

 

„ Необходимо е да се реализира публичен консенсус за реализирането на националните цели, с цел да сме сигурни, че страната ни върви в вярната посока. През последните години в България се следят противоположни процеси, вследствие на които тези цели не са безспорни. Ето за какво би трябвало да ги препотвърждаваме всеки ден – със законодателната и управническата стратегия, с интернационалните контракти, с дълготрайната визия за това къде бихме желали да забележим България след време. “

Това сподели министър председателят акад. Николай Денков пред тазгодишния випуск на Българското учебно заведение за политика „ Димитър Паница “, съобщи БГНЕС.

 фотография: БГНЕС

„ Промяната в публичните връзки е основна за реализацията на значими за развиването на България промени. В противоположен случай предложенията, които ще оказват помощ за разрешаването на проблемите, биха могли да бъдат блокирани още в самото начало “, уточни министър-председателят.

По думите му за реализиране на по-добри резултати в учебното обучение би трябвало се сътвори справедлива методика за оценка на качеството на преподаване, оценяване, материална среда. Лобистки ползи са причина за несъответствията в болничната и доболничната помощ, по тази причина е значимо пред системата да се слагат ясни цели и да се дефинира нужното финансиране за тяхното реализиране.

По отношение на зеления преход министър председателят изясни, че е доста значимо да има съответен проект, с цел да може ограниченията, които ще се подхващат, да бъдат показани пред обществото и то да бъде уверено в тяхната нужда и резултатност.

За всяка обособена система би трябвало да се формулират ясни цели, действия, финансиране и знаци за тяхното реализиране, сподели още министър-председателят. Той акцентира, че всички процеси биха могли да бъдат доста по-лесни, в случай че в България имаше работеща правосъдна система.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР